![Zapiekane jajka z kiełbasą i camembert Le Rustique](/sites/default/files/styles/recipe_image_full/public/2021-09/Oeufs%20cocottes%20a%CC%80%20l%27andouille%20de%20Vire%20et%20au%20camembert_0.jpeg?itok=crRymyuT)
Stary przepis, który sprawdzi się jako przekąska podczas spotkania z przyjaciółmi.
-
1/2 sera Camembert Le Rustique
- 4 plasterki suchej kiełbasy
- 8 łyżek śmietany
- 4 jajka
- sól i pieprz
- Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
- Drobno pokrój ser camembert i kiełbasę.
- Nałóż łyżką śmietanę do każdego naczynia i dodaj kiełbasę. Wbij jajko do każdego z nich a następnie przykryj łyżką śmietany i kostkami sera camembert. Dopraw lekko solą i pieprzem.
- Piecz przez 10 minut.
- Podawaj z chlebem.