Camembert 250g

Camembert 250g

Produkowany w Pacé w Normandii Camembert Le Rustique jest owocem pracy naszych mistrzów serowarstwa. Utrwalają oni know-how Jean Verriera, który stworzył camembert Le Rustique w 1975 roku.

Jego bogaty i wyrazisty smak oraz roztapiająca się w ustach konsystencja zachwyca wszystkich amatorów autentyczności.

Wyprodukowano we Francji
Normandia

Mleko zbierane na farmach w Normandii, w promieniu maksymalnie 115 km wokół serowarni w Pacé.

Intensywność
Silne
Produkt lokalny

Fabryka sera w Pacé w Normandii, miejsce pochodzenia sera Camembert.

Mleko

Mleko zbierane na farmach w Normandii, w promieniu maksymalnie 115 km wokół serowarni w Pacé.

*Badanie reprezentatywnej wielkości skupu mleka (85%). Źródło skup 2020.

Packaging

Drewno topoli w składzie opakowania pochodzi z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony.

Tradycyjna technika pirografii na wieczku pozwala uniknąć użycia atramentów.

Składniki

Pasteryzowane mleko krowie, sól, fermenty

Wartości odżywcze

Energia: 1114 KJ / 268 kcal
Tłuszcze (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 20g (14g)
Węglowodany (w tym cukier): 1g
Białka: 21g
Sól: 1,6g

Odpowiedni dla wegetarian : Nie

 

Jak dojrzały lubisz swój Le Rustique Camembert?

Jak dojrzały lubisz swój Le Rustique Camembert?

Dokładamy wszelkich starań, aby nasz ser dojrzewał w naszych dojrzewalniach, ale to, jak dojrzały jest, gdy go smakujesz, zależy od Ciebie.