Powrót do przepisów
egg andouille camembert

Zapiekane jajka z kiełbasą i Camembert Le Rustique

Stary przepis, który sprawdzi się jako przekąska podczas spotkania z przyjaciółmi.
Porcje: 
4 porcje
Przygotowanie: 
10 min
Gotowanie: 
10 min
Poziom trudności: 
Średni
Składniki: 
1/2 sera Camembert Le Rustique
4 plasterki suchej kiełbasy
8 łyżek śmietany
4 jajka
sól i pieprz
Przepisy: 
Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
Drobno pokrój ser camembert i kiełbasę.
Nałóż łyżką śmietanę do każdego naczynia i dodaj kiełbasę. Wbij jajko do każdego z nich a następnie przykryj łyżką śmietany i kostkami sera camembert. Dopraw lekko solą i pieprzem.
Piecz przez 10 minut.
Podawaj z chlebem.