Powrót do przepisów

Serowe szaleństwo

Przekąska, którą zaskoczysz przyjaciół!
Porcje: 
1 porcje
Przygotowanie: 
10 min
Gotowanie: 
0 min
Poziom trudności: 
Łatwy
Składniki: 
ser Le Rustique Camembert Light 250 g
2 garście świeżej rukoli
garść suszonej żurawiny
1 gruszka
łyżeczka miodu
odrobina oliwy z oliwek
ząbek czosnku
szczypta soli
Przepisy: 
Z sera Le Rustique Camembert Light wykrawamy środek. Powstaje piękny jadalny talerzyk, do którego wkładamy: rukolę, żurawinę, bardzo cienko pokrojoną gruszkę oraz pokrojony środek sera.
Robimy sos, w którego skład wchodzą: oliwa z oliwek, miód, czosnek, sól. Mieszamy i polewamy nasz jadalny "talerz" razem z sałatką w środku.
Dodatkowo do dekoracji serowego "talerza" proponuję dokroić więcej gruszki, która idealnie się komponuje smakowo z serem Camembert Light Le Rustique.