Powrót do przepisów
lentil lardon camembert

Sałatka z soczewicy i boczku z Camembert Le Rustique

Idealny przepis o każej porze roku!
Porcje: 
4 porcje
Przygotowanie: 
7 min
Gotowanie: 
0 min
Poziom trudności: 
Średni
Składniki: 
1 Camembert Le Rustique
150 g ugotowanej soczewicy
200 g wędzonego boczku
1 cebula
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki octu
2 łyżki oleju z orzechów włoskich
sól i pieprz
Przepisy: 
Obierz cebulę i pokrój na cienkie krążki.
Na patelni teflonowej podgrzej boczek na dużym ogniu aż zbrązowieje.
Osusz boczek ręcznikiem i pozostaw do wystygnięcia.
Wymieszaj soczewicę, krążki cebuli i posiekany szczypiorek wraz z boczkiem w misce. Dopraw octem, olejem z orzecha włoskiego, solą i pieprzem.
Na końcu pokrój Camembert Le Rustique na cienkie plasterki i dodaj do sałatki tuż przed podaniem.