Powrót do aktualności
7 Marzec 2016

ODPOWIEDZIALNI PRODUCENCI LE RUSTIQUE

Sery Le Rustique opierają się przede wszystkim na miłości producentów przetworów mlecznych do tego, co robią. Tempo życia wyznacza pora dojenie krów i praca na farmie. Farmerzy podchodzą do swojej pracy z pasją. Mieszkają w okolicach Pace w Normandii, blisko miejsca, w którym powstaje Le Rustique Camembert.
Rodzinne gospodarstwa hodują od 50 do 70 krów, z którymi utrzymują relację opartą na zaufaniu pomiędzy człowiekiem i zwierzęciem. Otoczone opieką zwierzęta są starannie doglądane a ich pożywienie jest nieustannie monitorowane, tak aby dostarczyły najlepszej jakości mleko.
Efektem miłości i szacunku do zwierząt jest ser – Le Rustique Camembert. Powstaje w Normandii z wysokiej jakości mleka zebranego z pobliskich mleczarni. Posiada charakterystyczną rozpływającą się w ustach konsystencję i intensywny smak. Gama produktów pod marką  Le Rustique jest stale  poszerzana, tak aby nieustannie odpowiadać na potrzeby miłośników francuskich serów.