Z gór środkowej Francji pochodzi mleko, z którego pochodzą oryginalne sery rustykalne. Dojrzewają spokojnie na wysokości 1027m na tyle długo, by wchłonąć bogaty aromat i rozpływać się w ustach. Aby mieć słodki smak, dojrzewanie trwa dwanaście tygodni.
Mleko zbierane z lokalnych farm, w promieniu maksymalnie 100 km wokół fabryki.
- Produkt lokalny
-
Fabryka sera w Owernia, miejsce pochodzenia sera Lagodne.
- Mleko
-
Mleko zbierane z lokalnych farm, w promieniu maksymalnie 100 km wokół fabryki.
*Badanie reprezentatywnej wielkości skupu mleka (85%). Źródło skup 2020.
- Packaging
-
Drewno topoli w składzie opakowania pochodzi z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony.
Tradycyjna technika pirografii na wieczku pozwala uniknąć użycia atramentów.
- Składniki
-
Pasteryzowane mleko krowie, sól, fermenty
- Wartości odżywcze
-
Energia: 1416kJ / 341kcal
Tłuszcze (w tym nasycone kwasy tłuszczowe): 27g (18g)
Węglowodany (w tym cukier): 0,5g (<0,5g)
Białka: 24g
Sól: 1,9 gOdpowiedni dla wegetarian: Tak