Powrót do przepisów
beetroot camembert verrine

Le Rustique Camembert z burakami w szklanych pucharkach

Smaczne kolorowe danie, które ożywi Twój stół.
Porcje: 
6 porcji
Przygotowanie: 
20 min
Gotowanie: 
0 min
Poziom trudności: 
Średni
Składniki: 
1 Camembert Le Rustique
4 łyżki śmietany
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 jabłko
1 duży ugotowany burak (250 g)
2 łyżki oliwy
1 łyżka cytryny
10 orzechów włoskich
sól i pieprz
Przepisy: 
Odkrój skórkę z sera camembert i pokrój ser na kawałki do miski. Dodaj śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Mieszaj przez parę sekund do uzyskania gładkiej masy. Posiekaj drobno szczypiorek.
Obierz jabłko i buraki. Drobno pokrój i wrzuć do miski. Dodaj oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Rozłóż buraki do szklanych pucharków. Przykryj do połowy kremem. Nałóz kolejną warstwę buraków i drugą warstwę kremu.
Posyp grubo posiekanymi orzechami i odstaw do schłodzenia przed podaniem.