Powrót do przepisów

Gnocchi z sosem serowym

Rozpływające się w ustach gnocchi z Twoim ulubionym Brie!
Porcje: 
2 porcje
Przygotowanie: 
5 min
Gotowanie: 
15 mi,
Poziom trudności: 
Łatwy
Składniki: 
1 ser Le Rustique Brie 200 g
1 opakowanie gnocchi 250 g
200 ml śmietany 36%
1 ząbek czosnku
50 g pestek dyni
biały pieprz
Przepisy: 
Na suchą patelnię wlewamy 200 ml śmietany 36% i dodajemy 1 opakowanie sera Le Rustique Brie, podgrzewamy na małym ogniu aż do całkowitego rozpuszczenia się sera. Następnie dodajemy posiekany ząbek czosnku i szczyptę białego pieprz. Zwiększamy ogień, by zredukować nadmiar sosu.
W osobnym garnku, w osolonej wodzie gotujemy gnocchi do momentu, aż kopytka wypłyną na powierzchnię wody.
Do zredukowanego sosu dodajemy kopytka, dusimy je około jednej minuty, by smaki się połączyły. Podajemy z pestkami dyni.