Powrót do przepisów
camembert omelette

Camembert Le Rustique z ziołowym omletem

Sztuka robienia wyśmienitego omletu.
Porcje: 
2 porcje
Przygotowanie: 
10 min
Gotowanie: 
10 min
Poziom trudności: 
Średni
Składniki: 
4 jajka
2 łyżki śmietany
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka zmielonej pietruszki
1 łyżka pokrojonego oregano
1 szalotka
15 g lekko posolonego masła
1/4 Camembert Le Rustique
sól i pieprz
Przepisy: 
Wbij jajka do miski. Dodaj śmietanę i zioła.
Obierz i posiekaj drobno szalotkę. Rozpuść masło na patelni. Poczekaj kilka minut, aż szalotka się zarumieni a następnie wlej masę jajeczną. Dopraw sola i pieprzem.
Zmniejsz ogień i smaż dalej.
Pokrój ser camembert w cienkie plastry. Kiedy omlet nabierze odpowiedniego kształtu rozsmaruj plastry sera camembert na połowie omletu. Złoż omlet na pół i podawaj od razu.