Powrót do przepisów
camembert burger

Burgery z serem Camembert Le Rustique

Zawsze pyszne!
Porcje: 
4 porcje
Przygotowanie: 
20 min
Gotowanie: 
10 min
Poziom trudności: 
Średni
Składniki: 
4 duże ogórki
1 duży pomidor
1 czerwona cebula
2 łyżki ketchupu
2 łyżki musztardy
4 bułki na burgera
120 g wołowinny
1/2 Camembert Le Rustique
kilka liści sałaty
sól i pieprz
Przepisy: 
Ogórki pokrój wzdłuż. Pomidory umyj i pokrój w plasterki. Obierz i drobno posiekaj czerwoną cebulę.
Wymieszaj ketchup i musztardę w misce. Drobno pokrój ser camebert.
Przekrój bułki do burgerów na pół i piecz w piekarniku lub w tosterze.
Dopraw burgery solą i pieprzem a później piecz z drugiej strony. Włóż 3 plasterki sera camembert do każdej bułki.
Polej każdą bułkę ketchupem i musztardą. Połóż ser camembert na dolną połowę bułki, pomidora, posiekaną cebulę, plasterki kiszonego ogórka i liść sałaty. Połóż górną część bułki i podawaj od razu po przyrządzeniu.